Výroba domácí zmrzliny a domácích nanuků – Letní osvěžení

Vytvořeno |
Léto, teplo a slunce, čas letního osvěžení a pohody. Zpříjemněte si svůj čas letníma dobrotami. Je to jednoduché a příjemné. Letní dobroty mějte po ruce kdykoliv.

Léto je tady a s ním spousta zábavy a slunečních dní. Máme pro Vás tipy jak si je zpříjemnit a užít si léto naplno.

Co Vás napadne při slovním spojení ,,Letní osvěžení?‘‘ Nás napadne mix chutí ovoce, ledová tříšť a zmrzlina.

Letní osvěžení

Výhodou domácích letních osvěžení je, že je máte kdykoliv po ruce, můžete naplno popustit uzdu své fantazie s využitím Vaší lednice, improvizace a chutí. Letní osvěžení Vám zvedne náladu všedních dnů a to nejen těch slunečných.

Vyzkoušejte například jednoduché nanuky a zmrzliny, které si vyrobíte z pohodlí domova.

Co budete potřebovat? Na klasické ovocné nebo tvarohové nanuky Vám bohatě postačí formičky na nanuky, které zakoupíte například na Dedra.cz nebo na Tescoma.cz. Pokud máte doma navíc mixér už Vám nic nechybí. Zvolte si libovolné ovoce, například jahody, rybíz nebo maliny, můžete vyzkoušet jablíčka, meruňky a jiné ovoce, které zrovna máte po ruce. Ovoce rozmixujete, jablíčka a meruňky je lepší předem oloupat a nakrájet. Ovoce lze rozmixovat samostatně s přidáním vody a trošky medu, nebo zkuste přidat tvaroh s jogurtem. Připravenou ovocnou směs nalijte do jogurtových nádob a dejte nejlépe na noc zamrazit. Při vytažení jogurtovou nádobu namočte v teplé nebo studené vodě pro snadnější otevření. Stejným způsobem lze vyrobit například jahodou tříšť. Rozmixováním a oslazením jahod, které nalijte pro změnu do krabičky a dáte na noc zamrazit.

Další variantou je použití odšťavňovače pokud chcete použít tvrdší ovoce a nechcete ho mixovat a loupat. Stačí odšťavnit jablka, hrušky nebo jiné varianty ovoce a opět je nalít do jogurtových formiček. Nejrychlejší a nejméně zdravou variantou je zakoupení už hotových ovocných džusů, které rovnou nalejete do jogurtových formiček.

Máte chuť spíše na čokoládovou zmrzlinu? Budete potřebovat mléko, lze použít i rostlinné mléko, čokoládu na rozpuštění, med a smetanu ke šlehání. Mléko ohřejete v kastrůlku, přidáte čokoládu a med a mícháte do rozpuštění. Necháme vychladnout. Lze použít i mléčnou čokoládu, záleží, co máte rádi. Smetanu vyšleháme, smícháme s hotovou vychladnutou směsí, přelijeme do misky a dáme do mrazáku. Během mrazení můžeme pravidelně zmrzlinu promíchávat, aby byla krásně hladká. Pokud míchat nebudeme, nic se nestane. I zde můžete experimentovat a přidávat do zmrzliny různé varianty a kombinace.

Výroba domácí zmrzliny a domácích nanuků

Poslední variantou je výroba zmrzliny s použitím zmrzlinovače. Ten zakoupíte v obchodech s elektronikou nebo domácími potřebami. I zde můžete improvizovat a kombinovat varianty různých chutí. Základem zmrzliny je opět mléko, tvaroh nebo jogurt. Ideální ovoce jsou banány, citrusové plody nebo lesní ovoce. Zmrzlinovač je ideální pro lahodné krémové zmrzliny. Na výběr máme zmrzlinovač s kompresorem nebo ruční zmrzlinovač. U ručních zmrzlinovačů je potřeba nádobu namrazit předem. Směs je dobré předem vychladit a důkladně rozmixovat.

Nevíte, co zkombinovat pro tu nejlepší zmrzlinu? Podívejte se na recepty na internetu nebo si kupte kuchařku s recepty na domácí zmrzliny. V online obchodem lze zakoupit i E-booky místo klasických knih s recepty.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *